Segur que estem d’acord en que la naturalesa en estat salvatge és espectacular: l’Amazones, els Andes, l’Himàlaia o les Galàpagos mostren la natura en un estat pur. Però la natura no es localitza només en llocs llunyans i poc accessibles sinó que és sempre, ben a prop.

Tenim la sort que a poca distància d’on vivim actualment, a prop de Barcelona, hi ha molts indrets fantàstics on poder gaudir de l’essència de la terra amb els més petits de la casa: mar, platges, boscos, rius, fonts, coves, cims… la llista és interminable. Tenim parcs naturals a la mateixa ciutat, com el de la Serra de Collserola, o molt a prop els Parcs Naturals de la Serralada Litoral i la Serralada de Marina. Els boscos i cims del Montseny els tenim a poca estona i la muntanya màgica de Montserrat a un tir de pedra. Les opcions són moltes i molt variades.

La nostra passió passió per la natura ens ha portat a la culminació d’un nou projecte: l’edició d’un llibre amb la recopilació de les excursions més divertides per fer amb tota la família ben a prop de Barcelona. El llibre proposa 25 rutes, a menys d’una hora i quart en cotxe de la ciutat de Barcelona, amb un ampli ventall de paisatges i activitats per gaudir amb els més petits.
La publicació proposa fer una aproximació a la natura amb els més petits mitjançant la curiositat, el joc i la màgia. Les motivacions adultes de l’esforç i superació, d’arribar dalt d’un cim i contemplar un paisatge espectacular per exemple, no són encara el motor dels més petits; en canvi, la cerca de follets que s’amaguen rere els arbres, entrar en una gran soca de castanyer on hi viuen els nans i les fades o buscar saltamartins i marietes entre les herbes poden ser activitats que motivin i facin avançar als infants. La natura brinda un espai de joc pels més petits, sense tantes restriccions, que els permetrà conèixer com funcionen els ecosistemes i alhora agafar consciència del medi ambient i de l’entorn més proper.
La  guia proposa excursions variades en paisatge, activitat i grau de dificultat per triar en funció de l’edat dels nens, el temps disponible o les inquietuds familiars.

Aquest llibre de l’Editoria Xplora  ha vist la llum gràcies al suport de l’Àgueda i Noel de Wildkids.es  i no hagués estat possible sense la contribució de tants amics i família que ens han acompanyat durant tot el procés.

Podeu trobar el llibre a la majoria de llibreries i també per internet al portal de Wildkids