Els millors llocs per iniciar els nens a la neu i als esports d’hivern

Tenim la sort de viure en un lloc on sentim i vivim amb intensitat les quatre estacions de l’any: la tardor, l’estiu, la primavera i la tardor. Qualsevol moment de l’any és ideal per anar amb tota la família a xalar de la natura però l’hivern té un al·licient especial: la neu!

Quin infant no somia amb jugar amb ninots de neu, fer iglús, tirar-se boles de neu,…?

Tant si ja heu pogut gaudir de l’experiència com si no, aquí us fem la nostra proposta dels millors llocs per nosaltres, per iniciar els més petits al món de l’hivern i la neu.

1.Estació d’Alta Muntanya a Tavascan. Lladorre (Pallars Sobirà)

Un lloc familiar on gaudir de la tranquil·litat en un marc incomparable d’alta muntanya. Està situat dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu, a 1720m d’alçada. S’hi arriba en cotxe i a la zona es poden realitzar activitats diverses ja que és una estació d’esquí alpí, d’esquí de fons i esquí de muntanya. Es pot aprofitar també per baixar en trineu, fer alguna sortida en raquetes… És un entorn privilegiat, on poder gaudir de la natura en estat pur, amb una gran riquesa a nivell de flora i fauna.

Nosaltres hi anem sovint i anem alternant activitats en funció de l’interès que mostrin els #petitsgrans!

Podeu trobar tot la informació a https://tavascan.net/

També trobareu información a la web de Ferrocarrils de la Generalitat https://www.turismefgc.cat/

2.Estació d’esquí nòrdic de Sant Joan de l’Erm (Alt Urgell)

Situada a 1.720 m. d’alçada a l’entrada del Parc Natural de l’Alt Pirineu aquesta estació és el lloc ideal per fer una escapada d’iniciació a la neu.  A més al mateix lloc hi ha el Refugi amb el que l’aventura és multiplica si, a banda de jugar amb la neu, s’aprofita per pasar una nit en plena natura.

Podeu trobar informació a https://www.santjoandelerm.com/ i pel que fa a altres  estacions d’esquí nòrdic us recomanem www.totnordic.com.

Hi anem desde que nosaltres, els adults, érem petits,..i mai ens en cansem!!!!!!!!!

3.Andorra
No ho tenim gens lluny i Andorra ens ofereix un munt d’activitats al voltant de les activitats de neu. Esquí, múixing (trineus tirats per gossos), tirolines per neu,… A la web https://visitandorra.com/ca/ trobareu un llistat de propostes fantàstiques per pasar un cap de semana en familia aquest hivern.

Un gran destí on ens escapem sempre que podem!

4. Vall de Núria. Queralbs (Ripollès)

Situat a 2.120 metres d’altitud, al cor dels Pirineus orientals. És un lloc estratègic per fer-hi múltiples activitats que es multipliquen amb l’aventura de pujar en tren cremallera i després en telecabina.

Una data a tenir en compte és el darrer dissabte del mes de Gener quan s’organitza la Nit dels Papus en la que baixen esquiadors amb torxes al vespre. Un espectacle on els petits grans vibraran.

Si voleu planificar-hi una escapada, la web https://www.valldenuria.cat/hivern/ t’ofereix informació d’activitats, allotjaments,..)

5.Llanos del Hospital. Benasque (Huesca)

Una joia amagada dins el Parc Natural Possets-Maladeta a la província de Huesca. Hi ha pistes d’esquí de fons, de muntanya i es poden llogar raquetes i trineus per apropar-se fins als peus de l’Aneto. Un lloc especial que és èxit assegurat.

Informació a https://www.llanosdelhospital.com/

Si visiteu algun d’aquests llocs, no dubteu en compartir-ho! Ens encantarà llegir la vostra experiència!!!!!!!!!!!